από την καρδιά της φύσης
responsive image
Ozark Gold

Ozark Gold

Πρώιμη ποικιλία με καρπό μεσαίου μεγέθους και σφαιρικό-κωνικό καρπό. Επιδερμίδα κίτρινου χρώματος με ερυθρό επίχρωμα στα μέρη του καρπού που τα βλέπει ο ήλιος Η σάρκα είναι συνεκτική, τραγανή, λευκοκίτρινη, χυμώδης, αρωματική, ελαφρά υπόξινη. 


Περίοδος συγκομιδής: μέσα Αυγούστου
Gala

Gala

Τα μήλα Gala είναι μικρά και συνήθως κόκκινα, με το ένα τμήμα τους να είναι πρασινωπό η κιτρινο-πράσινο, κάθετα ριγέ. Είναι αρκετά ανθεκτικά σε μώλωπες και είναι γλυκά, κοκκοειδή, με μια ήπια γεύση και το δέρμα τους είναι πιο λεπτό από τα περισσότερα μήλα. 


Περίοδος συγκομιδής: τέλη Αυγούστου
Jeromine

Jeromine

Πρώιμη ποικιλία με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα καρπού, λευκή τραγανή σάρκα, γλυκιά γεύση με οξύτητα. 


Περίοδος συγκομιδής: αρχές Σεπτεμβρίου
Red chief

Red chief

Ποικιλία μέσης ωρίμανσης με μεγάλο καρπό με χρώμα ομοιογενές κόκκινο με μικρές λωρίδες που μπορεί μερικές φορές να γίνει σκούρο. Σάρκα τραγανή λευκοκίτρινη, γλυκιά, αρωματική. 


Περίοδος συγκομιδής: μέσα Σεπτεμβρίου
Jona Gored

Jona Gored

Ποικιλία μέσης ωρίμανσης Τα μήλα Jonagored έχουν κόκκινο ριγωτό χρώμα, με χυμώδη, τραγανή, λεπτή σάρκα και ελαφρώς 
λιπαρή αίσθηση. 


Περίοδος συγκομιδής: μέσα Σεπτεμβρίου
Golden delicious

Golden delicious

Ποικιλία μέσης ωρίμανσης Τα μήλα Golden delicious έχουν κιτρινοπράσινο χρώμα και καρπό μεγάλου μεγέθους. Σάρκα τραγανή, ζουμερή και γευστική. 


Περίοδος συγκομιδής: μέσα-τέλη Σεπτεμβρίου
Φιρίκια

Φιρίκια

Ποικιλία μήλου όψιμης ωρίμανσης με μικρό μέγεθος,  κυλινδρικό σχήμα, πρασινοκίτρινο χρώμα που καλύπτεται από ερυθρό επίχρωμα (σε ραβδώσεις ή διάχυτο),  με μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρο και ιδιαίτερο άρωμα. 


Περίοδος συγκομιδής: τέλη Σεπτεμβρίου
Granny Smith

Granny Smith

Όψιμη ποικιλία. Τα μήλα Granny Smith είναι σκληρά και έχουν ανοιχτό πράσινο δέρμα Η σάρκα είναι συνεκτική, λευκοπράσινη, έχει λεπτή υφή, είναι πολύ χυμώδης και υπόξινη.


Περίοδος συγκομιδής:  τέλη Οκτωβρίου
Coscia

Coscia

Eίναι πρώιμη ποικιλία. Έχουν μέτριο μέγεθος και σχήμα αχλαδόμορφο. Ο φλοιός είναι λεπτός, λείος, με ανοιχτό πρασινοκίτρινο χρώμα και με ελαφρά κόκκινη απόχρωση στο μέρος που βλέπει ο ήλιος. Η σάρκα είναι λευκή, χυμωδής, γλυκειά και λίγο αρωματική. 


Περίοδος συγκομιδής:  τέλη Ιουλίου
Κρυστάλλια

Κρυστάλλια

Είναι ποικιλία μέσης εποχής. Το χρώμα τους είναι κιτρινοπράσινο και η σάρκα τους λευκή. 


Περίοδος συγκομιδής:  10-15 Αυγούστου
Burla

Burla

Πολύ πρώιμη ποικιλία. Καρπός μεγάλου μεγέθους και σχήματος σφαιρικού, ημιτραγανός. Το χρώμα του φλοιού τους είναι σκούρο κόκκινο λαμπερό και της σάρκας τους κόκκινο. Η γεύση του καρπού τους είναι πολύ γλυκιά.


Lapins

Lapins

Πρώιμη ποικιλία. Καρπός καρδιόσχημος, κόκκινος, πολύ μεγάλου μεγέθους και τραγανός. Η σάρκα του καρπού είναι λαμπερή, κόκκινη, γλυκιά, με πολύ καλά γευστικά χαρακτηριστικά.


Ferovia

Ferovia

Ποικιλία μέσης εποχής. Καρδιόσχηµος, πολύ µεγάλου µεγέθους κόκκινος και τραγανός, με ευχάριστη γεύση και συνοχή σάρκας.


Kordia

Kordia

Μεσο-όψιμη ποικιλία. Καρπός καρδιόσχημος, μεγάλου μεγέθους, χρώματος επιδερμίδας μαονιού. Η σάρκα του είναι πολύ τραγανή, κόκκινου χρώματος, με ενδιάμεση προς γλυκιά γεύση.


Regina

Regina

Όψιμη ποικιλία.Τραγανή ποικιλία. Ο καρπός είναι καρδιόσχημος και έχει χρώμα μαονιού με μέτριο προς μεγάλο μέγεθος. 


Skeena

Skeena

Όψιμη ποικιλία. Καρπός νεφροειδής, πολύ μεγάλου μεγέθους, χρώματος  ανοικτού κόκκινου, με πολύ τραγανή σάρκα.


Κάστανα

Κάστανα

Κάστανα ντόπια: Ποικιλία με καρπό μεγάλου μεγέθους και σχήματος ελαφρώς πεπλατυσμένο. Το χρώμα του φλοιού τους είναι ανοιχτό καφέ με κατακόρυφες καφετί γραμμές και της σάρκας τους λευκοκίτρινο. Ο καρπός τους είναι τραγανός και εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. 


Συνθήκες Αποθήκευσης Κάστανων: Θερμοκρασία 0° C, Υγρασία 90%
Καρύδια

Καρύδια

Καρύδια Καλιφόρνιας (Chandler):Hμιόψιμη ποικιλία, με καρπό που έχει ανοιχτόχρωμο χρωματισμό της επιδερμίδας της ψίχας και ελκυστική εμφάνιση κελύφους.


Mηλόξιδο

Mηλόξιδο

Το βιολογικό  μηλόξιδο Χρυσή Μηλιά παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης,  συνδυάζοντας την άρτια τεχνογνωσία με την αγάπη για τη γη και το μεράκι. Πρόκειται για έναν τύπο αφιλτράριστου  ξυδιού που αποτελεί προϊόν της  φυσικής  ζύμωσης του μηλίτη, διαδικασία η οποία συντελεί στη διατήρηση των πολύτιμων φιλικών ένζυμων, των ιχνοστοιχείων, της πηκτίνης, των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχει, καθιστώντας το ως ένα προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία. Είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας, μη παστεριωμένο και αφιλτράριστο. Δεν περιέχει θειώδη.


Βαλσαμικό μηλόξιδο

Βαλσαμικό μηλόξιδο

Δοκιμάζοντας νέες συνταγές και θέλοντας να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, δημιουργήθηκε το βιολογικό βαλσαμικό μηλόξιδο Χρυσή Μηλιά που διακρίνεται για τη μεστή του γεύση και το ιδιαίτερο αρωμά του. Πρόκειται για ένα αμιγώς βιολογικό προϊόν που παράγεται με την παλαίωση επιλεγμένων παρτίδων του αφιλτράριστου βιολογικού μηλόξιδού μας σε δρύινα βαρέλια. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ζύμωση προστίθεται συμπυκνωμένογλεύκος μήλου (πετιμέζι), που παράγουμε οι ίδιοι από τις πιο γλυκές ποικιλίες μήλων μας. Είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας και δεν περιέχει συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή άλλα πρόσθετα.