από την καρδιά της φύσης
responsive image
 Η Χρυσή Μηλιά στο Πρώτο Θέμα

Η Χρυσή Μηλιά στο Πρώτο Θέμα

Απόσπασμα από το Αφιέρωμα "Το Μηλόξυδο από τον Αετόλοφο!" που έκανε το Πρώτο Θέμα για τη Χρυση Μηλια:

Η οικογένεια Ντελή από τον Αετόλοφο Αγιάς, ανατολικά της Λάρισας, παράγει –παράλληλα με την καλλιέργεια φρούτων– ένα είδος βιολογικού μηλόξυδου με ταυτότητα και ιστορία.
Παράλληλα με την παραγωγή 9 διαφορετικών ποικιλιών μήλου, που αποτελούν το 80% της συνολικής παραγωγής, επιπλεόν των αχλαδιών, των κερασιών καθώς και των κάστανων και των καρυδιών, το 2017 ξεκίνησε η παραγωγή του αφιλτράριστου βιολογικού μηλόξυδου με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης.
Όπως μου εξηγεί η Μαρία Ντελή, πρόκειται για έναν τύπο αφιλτράριστου ξυδιού που αποτελεί προϊόν της φυσικής ζύμωσης του μηλίτη, διαδικασία η οποία συντελεί στη διατήρηση των πολύτιμων φιλικών ένζυμων, των ιχνοστοιχείων, της πηκτίνης, των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχει, καθιστώντας το ως ένα προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία.

Δείτε όλο το αφιερωμα εδώ

 Η Χρυσή Μηλιά στο aetolofos.gr

Η Χρυσή Μηλιά στο aetolofos.gr

Απόσπασμα από το Αφιέρωμα "Η οικογένεια Ντελή από τον Αετόλοφο Αγιάς" που έκανε το aetolofos.gr για τη Χρυση Μηλια:

Στον ευρύτερο κάμπο της επαρχίας Αγιάς, βρίσκεται η βασική καλλιέργεια του μήλου, καθώς 18 χιλιάδες τόνοι ετησίως καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καλλιεργούμενης γης. Η αγροτική εταιρεία Χρυσή Μηλιά είναι μιά δυναμική οικογενειακή επιχείρηση που έχει την έδρα της στον Αετόλοφο Αγιάς. Αν ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’50 συναντούμε τον παππού της οικογένειας, Δημοσθένη Ντελή, που ασχολήθηκε συστηματικά με την καλλιέργεια της μηλιάς. Τη δραστηριότητα αυτή συνεχίζει ακόμα και σήμερα ο γιος Αλέξανδρος Ντελής με την υποστήριξη των παιδιών του, Μαρία και Δημοσθένη. Με ευρεία επιχειρηματική αντίληψη και βοηθό το κλιμα και τη σύσταση των εδαφών του Αετολόφου προχώρησαν στην εκτεταμένη παραγωγή φρέσκων φρούτων και ξηρών καρπών.

Η οικογένεια Ντελή αντιλαμβανόμενη τις μεταβολές στις διατροφικές ανάγκες, από το 2009 στράφηκε αποκλειστικά στη βιολογική δενδροκαλλιέργεια και ήταν η χρονιά που ιδρύθηκε η ΄΄Χρυσή Μηλιά΄΄..

Δείτε όλο το αφιερωμα εδώ

Αφιέρωμα στο περιοδικό Γευσιγνώστης

Αφιέρωμα στο περιοδικό Γευσιγνώστης

Δείτε το αφιέρωμα εδώ

Αφιέρωμα στο madeingreece.news

Αφιέρωμα στο madeingreece.news

Αποκλειστικό – Μade in Greece η «Χρυσή Μηλιά»: Βιολογικό & αφιλτράριστο βαλσαμικό μηλόξιδο από τον Αετόλοφο – Εδώ μιλά η οικογενειακή παράδοση των 60 και πλέον χρόνων.

Μία οικογενειακή επιχείρηση που εκτιμά βαθύτατα όσα της χαρίζει η ελληνική γη και φροντίζει να τα αξιοποιεί αναδεικνύοντας τις πιο σπουδαίες ιδιότητές τους ήταν πλέον γεγονός. Η αναγνώριση σε σύντομο χρονικό διάστημα άνοιξε και το δρόμο για τις εξαγωγές, ενώ το αστείρευτο πάθος και το μεράκι της οικογένειας Ντελή, τους οδηγεί διαρκώς στην αναζήτηση και τη δημιουργία νέων προτάσεων για προϊόντα μοναδικού χαρακτήρα.

Οι ρίζες της Χρυσής Μηλιάς ξεκινάνε τη δεκαετία του ’50 από τον παππού μας, Δημοσθένη Ντελή, ο οποίος ασχολήθηκε με την καλλιέργεια της μηλιάς. Σήμερα στην κεφαλή της επιχείρησης βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ντελής με την υποστήριξη της νεότερης γενιάς. Εδώ και αρκετά χρόνια, το 2009, λήφθηκε η απόφαση να γίνει στροφή αποκλειστικά στη βιολογική δενδροκαλλιέργεια, απόφαση που μας έχει πλήρως δικαιώσει.

Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ

Αφιέρωμα στον Γαστρονόμο

Αφιέρωμα στον Γαστρονόμο

Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ

Η Χρυσή Μηλιά στο greekfoodnews.com

Η Χρυσή Μηλιά στο greekfoodnews.com

Chrisi Milia, a family-owned company on the outskirts of Larisa, has created an organic balsamic cider vinegar as a result of experimentation with new recipes. Using carefully selected batches from the farm’s organic apple cider vinegar that are placed in oak barrels to age and, then, adding apple pezyme produced by the sweetest varieties of apples, the result is a balsamic vinegar full of flavor and unique aromas.
The Chrisi Milia balsamic cider vinegar is an organic product that does not contain preservatives, food colorings or other additives.

Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ

Αφιέρωμα στο Ύπαιθρος Χώρα

Αφιέρωμα στο Ύπαιθρος Χώρα

Δίνουν ζωή σε τρόφιμα που, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί και να κατέληγαν στα σκουπίδια, μετατρέποντάς τα σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο λόγος για τη Μαρία και τον Δημοσθένη Ντελή, δύο αδέρφια από τον Αετόλοφο Αγιάς, ανατολικά της Λάρισας, που έχουν ως κύρια καλλιέργεια το μήλο, με βάση το οποίο δημιουργούν ένα αφιλτράριστο βιολογικό μηλόξιδο, αλλά και ένα παλαιωμένο βιολογικό αφιλτράριστο βαλσαμικό μηλόξιδο με την επωνυμία «Χρυσή Μηλιά». Προϊόντα που, λόγω της μεθόδου παραγωγής τους, αποκτούν πολύτιμα χαρακτηριστικά για την υγεία.

Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ